dilluns, 20 de setembre del 2010

El Bages desenvolupa el projecte turístic del Parc Geològic de la Catalunya Central


El patrimoni geològic del Bages, amb elements tan singulars i d’un altíssim valor com Montserrat, la conca minera de Súria, les Coves del Salnitre de Collbató, etc. s’articularà ben aviat a l’entorn del Parc Geològic de la Catalunya Central. Es tracta d’un projecte impulsat amb la voluntat de posar en valor aquest patrimoni i convertir-lo en un pol d’interès turístic i científic. El Consell Comarcal del Bages i la Universitat Politècnica de Catalunya treballen en aquesta proposta que en l’actualitat ja té una àrea geogràfica ben definida -inclourà gran part de la comarca del Bages més el municipi de Collbató, al Baix Llobregat-, amb la complicitat i la necessària col·laboració dels Ajuntaments.

El parc servirà per a potenciar una nova oferta turística a la comarca basada en el paisatge, el patrimoni geològic i els vestigis miners, elements que al Bages tenen una gran importància i que un cop contextualitzats ajuden a explicar i entendre la història del territori.

L’articulació de tota aquesta oferta es farà a partir d’un seguit de punts d’interès repartits per tota l’àrea del parc i d’uns centres d’acollida i interpretació que s’ubicaran a punts destacats com les Coves del Toll de Moià, les Coves del Salnitre de Collbató, Súria, Montserrat i el museu de geologia Valentí Masachs de Manresa. D’aquesta manera, es vol aconseguir incrementar el flux de visitants gràcies a una oferta variada però connectada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada