dilluns, 2 de maig del 2011

Minerals del futur




















Vitrines del Museu que mostren els minerals del futur així com les característiques i principals usos de multitud de minerals i roques (Font: Museu de Geologia Valentí Masachs. UPC - EPSEM, Manresa.)



Des del passat mes de febrer al Museu de Geologia Valentí Masachs de Manresa s’hi poden veure per primera vegada a Catalunya, unes vitrines dedicades als minerals del futur. Aquest nou espai dins el museu permet veure minerals i aplicacions d'aquests materials geològics que cada vegada tenen i tindran més interès per la societat, així també com el seu reciclatge de cara a una explotació sostenible. Són minerals del grup de les Terres Rares, del Platí, del Liti, el Coltan, l'Indi, el Gal·li, el Germani, el Rubidi, el Cesi i el Grafè i les seves variades aplicacions.

A partir del 1993 el Museu va iniciar una línia de divulgació caracteritzada per mostrar la utilitat i usos de les roques i minerals, donant un pas més en la tasca de vincular la geologia, els recursos naturals i les seves aplicacions per produir objectes i materials d’us quotidià.

La inauguració d’un nou espai el 2007 on es provoca la reflexió sobre temes d’importància social com l’esgotament de la Terra, els pros i contres de la Radioactivitat, Minerals i Persones, completa aquesta oferta docent i divulgativa apta per a tot tipus de públic.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada