dimarts, 12 de juliol del 2011

Es concreten les dues primeres rutes turístiques per als futurs visitants



El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central ha definit les dues primeres rutes turístiques per als futurs visitants. Es tracta d’un projecte que va agafant forma i que pretén redimensionar les potencialitats turístiques del territori aprofitant el seu patrimoni geològic. El patronat del parc s’ha reunit aquest matí al Museu de Geologia Valentí Masachs i ha presentat dos itineraris que esdevenen el primer reclam turístic del projecte del Geoparc.

Les rutes pretenen moure els futurs visitants per tota la comarca i aprofitar una part del flux de turistes que s’aturen a Montserrat per presentar-los una oferta atractiva que els permeti conèixer els espais d’interès geològic del territori. A través dels tríptics informatius que s’editaran i es podran consultar als Centres d’Acollida de Visitants s’explicarà què és el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central i s’orientarà el públic per fer les rutes en un o dos dies. Actualment ja es poden consultar un total de set plafons informatius en diferents espais inclosos a les rutes. Són panells pensats per als visitants que descriuen el projecte del geoparc amb els seus principals atractius, informacions d’interès i inclouen un mapa del territori.

De Montserrat a Moià
El primer recorregut proposa als visitants iniciar la visita a les Coves del Salnitre, aturar-se a les Muntanyes Russes de Sant Vicenç de Castellet i fer parada al Museu de Geologia Valentí Masachs. L’itinerari continuaria al Forn de Calç de Calders i acabaria al Parc de les Coves del Toll de Moià.

De Moià a Súria
Aprofitant la infraestructura existent la segona ruta començaria a les Coves del Toll, seguiria al Meandre de Calders i al Forn de la Calç. A Artés s’aturaria als Guixos i els altres punts d’interès serien els Aiguamolls de la Bòbila, de Santpedor, i a Súria inclouria la tectònica de Tordell i Mig-Món, les roques evaporítiques, el barri de Joncarets i el patrimoni miner del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada