dimecres, 17 de novembre del 2010

El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central fa un pas decisiu amb l’inici dels tràmits per a la creació del seu patronat


El projecte del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central ha fet avui un pas endavant amb la reunió de tots els membres que formaran part del patronat que estableix les bases per al funcionament d’aquesta nova iniciativa turística al territori. Aquest matí s’han reunit al Consell Comarcal del Bages els alcaldes de Moià, Josep Montràs, de Súria, Antoni Julián, l’alcaldessa de Collbató, Josefina Martínez, el director del Museu Valentí Masachs, Joaquim Sanz, el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio, el president del Consell Comarcal, Josep Candàliga, i el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Joan Vinyes, per valorar i debatre els estatuts que regiran el parc geològic.

El patronat vetllarà perquè el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central promocioni el geoturisme, fomenti la recerca i la conservació de la geologia al territori i millori la qualitat turística de la comarca relacionada amb els recursos del parc. També es potenciarà l’educació i la difusió mediambiental en el camp dels recursos geològics que ofereix el parc.

Tràmits per a la candidatura


A partir d’ara, s’iniciaran les comissions consultives i tècniques per acabar de donar forma al projecte. Finalment la setmana vinent s’enviarà tota la documentació de la candidatura oficial per formar part de la Xarxa Europea de Geoparcs que reconeix la UNESCO. Des del Consell Comarcal es té el convenciment que la iniciativa ajudarà al desenvolupament econòmic de la comarca i en aquest sentit el geoturisme podria tenir un paper important en la generació de llocs de treball al territori.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Joan Vinyes, ha subratllat que “avui és un dia important, perquè estem parlant d’un projecte que feia temps que s’estava cuinant, i finalment, amb la implicació dels que estem aquí fem realitat aquest parc que ha de servir per divulgar el nostre patrimoni, tant geològic, com cultural i tradicional, i estem segurs que servirà per posar el Bages i la Catalunya Central al mapa europeu del geoturisme”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada