dimarts, 16 de novembre del 2010

El projecte de creació del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central es presenta amb èxit al Consell d’Alcaldes

El projecte del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central es va presentar fa unes setmanes en el marc del Consell d’Alcaldes que va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Bages. La iniciativa va tenir una bona acollida i va rebre el suport institucional dels màxims representants dels municipis de la comarca. El projecte, presentat pel conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Joan Vinyes, pretén generar un sentiment de pertinença de la població local cap al patrimoni geològic i miner de forma que se’n potenciï el coneixement i per tant l’estima. Així com un ús com a recurs dins un entorn de desenvolupament sostenible on el geoturisme tingui un paper important en la generació de llocs de treball al territori.

El conseller Vinyes va demanar suport a tots els alcaldes per tal de preparar la candidatura del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central a la Xarxa de Geoparcs Europeus validats per la UNESCO. Els geoparcs són àrees d’interès geològic que pretenen conservar-la, però amb la voluntat de potenciar i defensar la identitat històrica, cultural, tradicional d’una comarca, amb la implicació dels agents econòmics i de la societat civil. Actualment, a Europa hi ha un total de 41 geoparcs.


És la primera vegada que a Catalunya un territori presenta un projecte d’aquestes característiques. Formar part de la xarxa europea donaria valor afegit al Parc Geològic perquè es comparteix un mateix compromís de promoció i cura del patrimoni natural, constitueix un fòrum d’intercanvi d’experiències d’altres països que gestionen patrimoni geològic i miner. Al mateix temps es promou el desenvolupament del geoturisme a Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada