divendres, 29 d’abril del 2011

Iberpotash s’incorpora al Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central

Desenvolupar conjuntament accions de promoció del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central i col·laborar per aconseguir fer realitat el projecte de convertir el Pou IV de Súria en un centre d’interpretació de la mineria de potassa, per tal de crear noves oportunitats econòmiques i turístiques al territori. Aquests són els dos principals objectius que persegueix el conveni de col·laboració que avui han signat Consell Comarcal del Bages, Ajuntament de Súria i l’empresa Iberpotash, que s’incorpora al Parc Geològic arran de la participació de l’Ajuntament de Súria al Consell Rector del Patronat, organisme de gestionarà el Parc.

Arran del conveni signat avui, l’empresa Iberpotash es compromet a continuar treballant per valoritzar l’activitat minera i la riquesa geològica del Bages, a col·laborar en les accions promocionals i de difusió del Parc Geològic, a difondre’n les activitats, i a convidar Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Súria a participar en les reunions del grup de treball per fer realitat el projecte del Pou IV de Súria: un centre d’interpretació de la mineria de la potassa que vol fer visitable, amb una proposa innovadora, el conjunt del Pou IV i convertir-lo en un producte de turisme cultural. D’aquesta manera, el projecte del Pou IV de Súria queda integrat dins el paquet d’accions i iniciatives del Parc Geològic.

El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, impulsat pel Consell Comarcal del Bages, vol posar en valor el ric patrimoni geològic de la comarca i cohesionar una oferta turística, cultural, didàctica i científica a l’entorn d’aquest patrimoni i el seu paisatge. Els principals objectius de la creació del Parc són: la gestió del patrimoni geològic i miner, la promoció del geoturisme, el foment, investigació i conservació de la geologia del territori, la difusió mediambiental i el desenvolupament econòmic del Bages.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada