dimecres, 28 de desembre del 2011

Estades de recerca al Parc Geològic i Miner


El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central té, en l’àmbit científic, unes línies d’actuació principals ben definides: a) Fomentar la recerca, b) Divulgar la Geologia (ciència i territori) i l’art de la Mineria així com els seus beneficis i implicacions socials i mediambientals, i c) la Geoconservació del Patrimoni Geològic i Miner.

En el camp de la recerca i fruit de les relacions que ja s’han establert amb altres Geoparcs acaba de finalitzar una estada de recerca de dues estudiants romaneses de la Universitatea Babeş-Bolyai de Cluj-Napoca (Romania). La recerca s’ha fet a través d’un conveni amb el Departament d’Enginyeria Minera i Recursos Naturalsde l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (UPC), Universitat vinculada al Parc Geològic i Miner que va acceptar realitzar-ne la tutoria sota la supervisió dels Drs. David Parcerisa i Josep Maria Mata-Perelló.

La recerca s’ha centrat sobretot en geomorfologia i l’ús dels elements més destacats, que formen part del patrimoni, com a recursos turístics, aprofitant l’experiència prèvia en aquests camps de les dues estudiants. En aquest sentit des del Parc es va fer una tasca d’acompanyament sobre el territori perquè poguessin conèixer els principals valors i elements amb els que poder treballar.

Durant l’estada les dues estudiants han participat, entre altres, al congrés de la Sociedad Española para la Defensadel Patrimonio Geológico y Minero (SEDPGYM) celebrat al Geoparc de Sobrarbe on han presentat ponències relatives a la seva activitat investigadora en el marc de la divulgació del Patrimoni Geològic i Miner a Romania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada