dimecres, 6 de juny del 2012

El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, exemple de desenvolupament socioeconòmic sostenible


El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central és considerat un bon exemple de desenvolupament socioeconòmic sostenible en l’àmbit dels territoris rurals. Així ho indica el grup GK4D (Group Konowledge for Development), nascut a la Universitat Autònoma de Barcelona, que prepara una visita el proper 22 de juny al Parc per conèixer millor el projecte que lidera el Consell Comarcal del Bages. Aquesta activitat s’emmarca en els actes que ha preparat aquest col·lectiu, a través de l’entitat de Mitjans de Comunicació Mediterranis per al Desenvolupament Sostenible, en relació a la cimera Río+20 que tindrà lloc a aquesta ciutat brasilera del 20 al 22 de juny.

Economia verda
El grup podrà comprovar sobre el terreny un exemple d’economia verda real i a la vegada conèixer els detalls d’un model de turisme sociocultural únic a Catalunya que treballa per formar part de la xarxa de geoparcs avalada per la UNESCO. El grup GKD4 ofereix una sèrie d’activitats de comunicació i formació per al desenvolupament sostenible amb l’objectiu de formar una major consciència al voltant dels temes que es tractaran a les conferències Stockholm+40 i Río+20.

La visita
La visita estarà guiada pel professor del departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del Comitè de Coordinació de la Xarxa de Geoparcs Europeus reconeguts per la UNESCO, Joan Poch, que comptarà amb el suport del Director Científic del Parc, Ferran Climent. S’espera la participació d’una trentena de professionals vinculats a l’estudi dels mitjans de comunicació i estudiosos llicenciats en Ciències Ambientals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada