dilluns, 4 de juny del 2012

Els alumnes guanyadors de les Olimpíades de Geologia visiten el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central


El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central ha rebut aquest diumenge la visita d’un grup alumnes catalans guanyadors de les terceres Olimpíades de Geologia. Conèixer el Parc ha estat el premi per haver-se classificat per a la fase estatal en una iniciativa que coordina l’Associació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra (AEPECT). La visita és fruit de l’acord que el Parc va signar mesos enrere amb aquesta entitat per ajudar a divulgar el projecte.

La visita
La ruta, guiada pel director científic del Parc Ferran Climent, va començar a Collbató on es va fer una breu presentació i introducció geològica al territori i tot seguit es van visitar les Coves del Salnitre. Després la ruta va portar als premiats al sector de Súria on es va poder fer una visita al rellevant patrimoni geològic i miner del municipi. Després de dinar al Poble Vell de Súria el grup es va desplaçar fins al Parc prehistòric de les Coves del Toll on va finalitzar la jornada amb una interessant visita a les Coves i al seu entorn.

Un parc obert
El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central pretén donar suport al coneixement i divulgació de la geologia, la mineria, el territori i el projecte del parc a joves estudiants i professors de Batxillerat i ESO. Aquesta línia de treball compta amb la implicació dels centres de visitants del Parc i dels empresaris del territori que formen part de la xarxa de col·laboradors del projecte. L’èxit de la jornada i la bona col·laboració possibilita la participació en diferents projectes de cara a futures edicions de les Olimpíades així com activitats conjuntament amb l’AEPECT.


1 comentari: