dilluns, 11 de juny del 2012

El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central incorpora Sallent en un altre pas endavant per reforçar el projecte


El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central fa un nou pas endavant amb l’adhesió de Sallent al projecte a través d’un conveni que es presenta aquest migdia. La importància geològica i minera del municipi, que compta amb sis dels punts d’interès definits pel Pla Director de la UPC, permet al projecte agafar més embranzida. El Parc suma una nova adhesió després d’incorporar Cardona el mes de maig i es consolida plenament al territori com una oferta de geoturisme única a Catalunya. El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Joan Vinyes, i l’alcalde de Sallent, David Saldoni, han presentat l’acord en roda de premsa. En l’actualitat, des del Consell Comarcal es treballa per aconseguir que el Parc formi part de la Xarxa de Geoparcs Europea avalada per la UNESCO. L’avaluació tindrà lloc la setmana vinent amb la visita de dos membres d’aquesta xarxa que visitaran els principals punts d’interès de la comarca.

Municipi estratègic
Sallent és l’altre municipi del Bages, juntament amb Súria, que compta amb una part de les infraestructures d’Iberpotash que també es vinculen al projecte. Amb la incorporació de Sallent al Parc es promocionarà l’oferta geològica i minera al Central CAT (el punt d’atenció turística de Sallent) amb un espai propi. Aquesta nova finestra permetrà a les persones que s’aturin al Central CAT conèixer el Parc i vincular els recursos geològics i miners de Sallent a les rutes que incorporin els sectors de Balsareny, Navàs, Súria, Cardona, etc.

Oferta complementària
L’adhesió de Sallent al Parc obrirà la porta a donar a conèixer altres atractius turístics del municipi complementaris al geoturisme com és el cas del poblat ibèric del Cogulló (declarat Bé Cultural d’Interès Nacional) i la Casa Torres Amat, vinculada també al patrimoni geològic de la comarca. La intenció del Consell Comarcal i els municipis que formen part del Parc és sumar esforços i patrimoni per ajudar a configurar una oferta turística potent al Bages.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada