divendres, 25 de maig del 2012

Cardona s’implica en el projecte del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central


Després de la renúncia de l’anterior equip de govern de Cardona a formar part de la candidatura del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central a l’European Geoparks Network (la xarxa europea de geoparcs avalada per la UNESCO), el nou govern municipal ha decidit integrar-se al projecte i, encara que de moment no pugui entrar oficialment al Patronat, comprometre’s a promoure totes les activitats lligades a la geologia i al Parc.

El primer projecte i el pla director que va elaborar la UPC per a la creació del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central ja comptava amb el municipi de Cardona i la seva Muntanya de Sal com un dels elements clau dins l’oferta del Parc.

Actualment, el nou consistori ha decidit vincular-se al projecte, signant un conveni de col·laboració amb el Parc Geològic per promoure conjuntament totes les activitats lligades a la geologia i al Parc. En concret, segons el conveni, Cardona designarà un representant que assistirà a les comissions tècniques del pla de treball del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central; col·laborarà en les accions promocionals i de difusió del Parc; fomentarà la implicació de les empreses i recursos turístics de Cardona en accions de formació, promoció i creació de producte; participarà en les actuacions que es realitzin amb l’objectiu de consolidar i promocionar el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central; i treballarà per impulsar la inclusió de Cardona en el Patronat del Parc.

A més, ja s’està començant a treballar en el disseny d’una ruta turística que lligui Súria, Cardona, Balsareny, Avinyó i Santa Maria d’Oló que, a més del seu vessant turístic, permetrà explorar l’àmbit geològic a través de les roques evaporítiques. Tot aquest territori té afloraments importants d’evaporites de tot tipus i s’hi poden veure les estructures tectòniques que les han atansat a la superfície, així com torrents salats, etc.

El conseller comarcal de Turisme, Joan Vinyes, valora molt positivament “la voluntat del territori de sumar”. En relació a la candidatura europea, ha confirmat que l’avaluació al Bages serà els dies 18 i 19 de juny i que el resultat se sabrà entre el 20 i el 22 de setembre. Vinyes ha explicat que, entrar a la xarxa “ens posaria en el mapa internacional d’un model de turisme de qualitat i sostenible. A més, ser l’únic geoparc de Catalunya ens donaria una posició preferent per a l’impuls del turisme”.

D’altra banda, Ferran Estruch, alcalde de Cardona, considera que “és de sentit comú que Cardona sigui al Parc, per la seva importància geològica i també minera” i ha afegit que “per això agafem el compromís de treballar conjuntament, amb la intenció de treballar per a la inclusió oficial a curt termini”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada