dimecres, 9 de maig del 2012

Jornada per presentar el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central a la societat


El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central es presentarà a la societat en una jornada que tindrà lloc el proper dimarts, 15 de maig, a la seu del Consell Comarcal del Bages. La jornada, que es farà a 2/4 de 5 de la tarda i és oberta a tothom, servirà per explicar el projecte i per crear sinergies de col·laboració per estructurar una oferta de serveis que ajudin a consolidar el projecte com a una eina de desenvolupament turístic sostenible.

El projecte de creació del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, liderat pel Consell Comarcal del Bages, juntament amb els municipis de Collbató, Súria, Moià, el Patronat de la Muntanya de Montserrat i la Universitat Politècnica de Catalunya, compta també, cada vegada més, amb la implicació del sector privat de la comarca. El territori té identificats 46 punts d’interès ecològic i miner catalogats i classificats. A més, compta amb les Coves del Toll de Moià, les Coves del Salnitre de Collbató i el Museu de Geologia Valentí Masachs que ja funcionen com a centres d’acollida de visitants. Iberpotash, entre d’altres, també s’implica amb el geoparc amb el desenvolupament d’un projecte singular i innovador per fer realitat la creació d’un centre d’interpretació de la mineria de la potassa.

El Consell Comarcal, a més, lidera les accions que s’estan duent a terme per promocionar aquest projecte i gestiona el procés d’avaluació que esta portant a terme per part d’una delegació de la UNESCO amb l’objectiu que el Parc formi part de la Xarxa de Geoparcs Europea. En cas de confirmar-se, la Catalunya Central tindria el primer geoparc de Catalunya.

Tothom qui estigui interessat a assistir-hi, ha de confirmar la seva assistència a través del correu electrònic turisme@ccbages.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada