dijous, 17 de maig del 2012

El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central es presenta en societat


El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central ha fet un pas més i s’ha presentat en societat en una sessió que ha tingut lloc al Consell Comarcal del Bages. El projecte ja és una realitat i en l’actualitat cerca sinergies per fer possible que el parc esdevingui un actiu en el desenvolupament turístic sostenible del territori. La presentació ha anat a càrrec del conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Joan Vinyes, i del director científic del parc, Ferran Climent.

Agents implicats
El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central és una iniciativa liderada pel Consell Comarcal del Bages, juntament amb els municipis de Collbató, Súria, Moià, el Patronat de la Muntanya de Montserrat i la Universitat Politècnica de Catalunya, implica el sector privat de la comarca. El territori té identificats 46 punts d’interès ecològic i miner catalogats i classificats. A més, compta amb les Coves del Toll de Moià, les Coves del Salnitre de Collbató i el Museu de Geologia Valentí Masachs que ja funcionen com a centres d’acollida de visitants. Iberpotash, entre d’altres, també s’implica amb el projecte de geoparc amb el desenvolupament d’un projecte singular i innovador per fer realitat la creació d’un centre d’interpretació de la mineria de la potassa.

El Consell Comarcal, a més, lidera les accions que s’estan duent a terme per promocionar aquest projecte i gestiona el procés d’avaluació que porten a terme els membres de la Xarxa europea de Geoparcs amb l’objectiu que el Parc formi part de d’aquesta xarxa avalada per la UNESCO. En cas de confirmar-se, la Catalunya Central tindria el primer geoparc de Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada